Hundar vi minns

Bellmaker´s

labrador till jakt, bruks och lydnad

innehar SKK:s bruksuppfödarpris

 

SJCH SLCH Like`Ims Liberty

Rasdata

Här är det på sin plats att presentera den som det hela startade med, SJCH SLCH Like´ims Liberty, Bella. (Rambo of Downfarm x Like´ims Bright Bonny)

 

Jag köpte Bella för att tävla i bruks och lydnad. När Bella var valp så hamnade de på en jaktkurs för retriever. Valpen visade sig vara mycket duktig även på detta område, varför mitt hundintresse blev ännu bredare med även jaktbiten. Jag tog även jägarexamen p.g.a. detta.

 

Bella visade framfötterna och blev Svensk Jaktchampion utan några större besvär. Lydnadschampionatet kom först, och Bella blev även godkänd i elitklass spår i bruks.

 

Hon var en alldeles härlig hund och många är det som minns hur jag berättade för Bella vad hon skulle göra och då gjorde hon det...

 

Bella blev nästan 15 år och lämnade ett stort tomrum efter sig.

 

 

En rolig bild på gamla Bella. Nästan som ett passfoto...

SJCH NJCH SLCH Bellmaker´s Bellanova "Nova"

(SJCH Searover Singel Skye x SJCH SLCH Like´ims Liberty)

Rasdata

 

 

Nova var min första egenuppfödda hund. Om upplevelserna med Bella var många och roliga så har Nova, om möjligt, gett ändå mer. Många (och ibland långa..) var turerna till de olika proven och tävlingarna. De var dock alltid givande i form av samvaro med vänner. Många nya vänner kom till och även framgångarna. Nova fick lämna oss alltför tidigt p.g.a. artros i ena armbågen. Hon blev bara 10 år och lämnade ett ännu större tomrum efter sig än sin mor, Bella. Detta förståss eftersom hon aldrig fick bli så gammal.